The Jets

THE JETS DEEL 3 ‘RECORDINGS’

Vroeger hadden ‘The Rocking Explosives’ wat afwijzingen gekregen bij ‘Bovema’ voor audities in studio’s, maar nu kregen ‘The Jets' in 1964 een platencontract bij ‘Phonogram’. (Manager Ferenc had zich eerder aangemeld bij phonogram om het vak platenmanager te leren).Daar maakten ze hun eerste plaatopnames voor het label:
‘LION TOPS’

Bekend van de margarinefabrikant ‘Leeuwenzegel’. Bij 40 zegeltjes kreeg je een EP-tje met 4 nummers van toen nog onbekende artiesten. De allereerste nummers voor 'LION TOPS' waren ‘SHAKE HANDS’ EN ‘MEMPHIS TENNESSEE’ Vele opnames volgden voor ‘LION TOPS’ waarvan begeleidingen werden gemaakt voor o.a.’The Goldstar Brothers' en 'The Fouryos’ en ‘Rudi Seedorf', en 'Ernie Bender' waarmee ‘The Jets’ in latere jaren een grote hit scoorden…..namelijk:
‘STANDFEEST’
ledere zaterdag kwamen ‘The Jets’ met een ‘LionTop’ nummer op radio 'Veronica' en kregen zodoende veel bekendheid. Een jaar later kwam er een elpee uit bij 'Lion Tops'
‘TWAALF TIENER TOPPERS’
Op 16 juni 1964 kwam de eerste officiele single van 'The Jets’ uit, die in alle platenwinkels te koop was!
‘JETS FLY’ EN ‘BABY ELEPHANT WALK’
Geen hitnotering voor deze single, maar wel een mijlpaal in het succes van ‘The Jets’ om een plaat in de winkel te hebben, daar hadden ze lang op gewacht, en nu was hij er.... inmiddels gingen ‘The Jets’ op Tournee naar Duitsland en ze speelden daar in diverse nachtclubs en bars en Weinstubes..wel 4 a 5 keer in de week.. dan in Bocholt en dan weer in Xanten of Goch of Duisberg en nog veel meer bijzondere lokaties (bioscoop/tanzscheunes) ‘THE JETS' zouden in het jaar 1965 echter gigantisch scoren!

<- Terug naar overzicht
achtergrond