The Jets

THE JETS DEEL 8 ‘THE JETS’

De loopbaan van The Jets was tot zover redelijk over rozen gegaan, en het werd tijd wat slimme investeringen te doen. The Jets betrokken het pand op de Oude Gracht 187 in Utrecht en richtten daar een 'Demo Studio' in.

Veel feesten werden er ook in deze studio georganiseerd, maar vooral die voor 'Hitweek' en radio 'Veronica' hadden het meeste succes. Tijdens een van die feesten is een disc-jockey ontdekt, die later heel erg bekend werd en wel:
ROB OUT
Ook hier werden de demo-opnames gemaakt voor The Jets zelf, maar ook voor talloze winnaars van talentenjachten die hun geluk mochten beproeven met een demo opname:
LENNY KUHR en MARISKA VERES
ARMAND, ERNIE BENDER, RONNIE SCHUTTE
BONNIE ST. CLAIR EN THE TELSTARS
Ook een LP van Armand (‘Ben ik te min') werd in deze studio voorbereid . Deze opnames stonden onder leiding van de later bekend geworden arrangeur en orkestleider Harry van Hoof, de producer was Peter Koelewijn.

Ook zijn alle opnames met de Amsterdamse zanger Ronnie Schutte hier voorbereid en opgenomen onder de naam: "RONNIE EN DE RONNIES" 5 Singles, allemaal geschreven door Peter Koelewijn kwamen er uit voort : 'Boem Boem is Ho', 'Daar in de Wildernis', ‘Nonnie', ‘Zo Lui’ en 'Help' waren singles van ‘Ronnie en de Ronnies’ met opnames met The Jets als begeleidingsband van Ronnie Schutte.
<- Terug naar overzicht
achtergrond