The Jets

THE JETS DEEL 9 ‘SINGLES EN PLAATOPNAMES’

(9 Augustus 1967)
Peter Koelewijn leerde The Jets via deze studio kennen en hij heeft speciaal voor hen het nummer geschreven getiteld:
“WORKER IN THE NIGHT"
Deze single was de opvolger van ‘Pied Piper’ maar een hit zat er helaas niet in, terwijl het een goeie plaat was. In oktober van dat jaar kwam de laatste single van ‘The Jets’ uit met twee eigen geschreven nummers:
"FOOL FOOL FOOL"
"PLEASE SEND ME A LETTER"
Twee eigen nummers van The Jets met toch wel een bijzonderheid want deze single had twee verschillende hoezen. De eerste hoes was met een fout namelijk “PLEASSEND ME A LETTER” zonder "E" en daarom werd er een totaal nieuwe hoes ontworpen.
De oude werd afgekeurd maar ja, de plaat was al uit .... vandaar twee hoezen.
T.V. Aan een aantal T.V. optredens hebben The Jets meegewerkt, o.a. 'TUNES VAN TOEN' met twee instrumentale hits van na de oorlog (dit was een muzikaal naoorlogs hitnummers-programma met artiesten waaronder Willeke Alberti, Rob de Nijs en Ria Valk.
De twee nummers die zij in dit TV programma –LIVE- speelden waren
"THE HOKY POKY"
"MY GUYS COME BACK"
Beide nummers zijn later nog op een LP gezet onder dezelfde titel. Met hun hits "PIED PIPER' en 'GOLDFINGER' waren ze op de televisie te zien in o.a 'ROOSTER'. ‘The Jets’ waren in die tijd zeer populair, getuigde de enorme aantal brieven van fans uit heel Nederland en zelfs uit anderen landen kwamen er verzoeken om handtekeningen en foto’s.
<- Terug naar overzicht
achtergrond